Rubriky
Recepty Přílohy

Dýňové gnocchi

Ingredience:

600 g dýňě, 2 lžíce olivového oleje, sůl, oregano.

300 g mouky (celozrnná, polohrubá,…), 1 vejce, 4 lžíce mléka, muškátový oříšek.


Postup:

  1. Dýni nakrájíme na malé kousky, zakápneme olivovým oleje, osolíme a okořeníme např. oreganem. Pečeme v troubě dozlatova (180 °C asi 20 minut).
  2. Upečenou dýni rozmixujeme tyčovým mixérem dohladka.
  3. K dýňovému pyré přidáme muškátový oříšek, vejce, mléko a mouku. Vypracujeme vláčné těsto.
  4. Vál si pořádně pomoučníme a z těsta tvarujeme dlouhé úzké válečky o průměru asi 2 cm.
  5. Válečky nakrájíme na kousky asi 3 cm velké. Pomoučníme je a vidličkou vymáčkneme vzor.
  6. Gnocchi vkládáme do vroucí osolené vody.
  7. Jakmile gnocchi vyplavou na povrch, jsou hotové. Vyndáme je do mísy a zakápneme olejem, aby se neslepily.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.

Tato stránka je chráněna pomocí reCAPTCHA a platí zásady ochrany osobních údajů a smluvní podmínky společnosti Google.

Maximální velikost souboru, který můžete nahrát je: 3 MB. Můžete nahrát: image. Drop file here