Ingredience: (3-4 porce)
Maso: cca 600 g vyzrálého hovězího pupku, sůl, pepř, olivový olej.
Příloha: 2 uvařené kukuřice, sůl, pepř, olivový olej.
Cibulové čatní (Cibulové čatní (chutney) z červené cibule – Pálivé 250 g nebo Cibulové čatní (chutney) z červené cibule – Jemné 250 g).
Chléb.
Výrobky použité v receptu
Postup:
- Hovězí maso pořádně osolíme, opepříme a potřeme olejem. To samé provedeme s kukuřicí.
- Připravíme si gril (s rozpálenou mramorovou deskou nebo uhlím) a maso na něj vložíme. Vedle položíme také kukuřice.
- Maso grilujeme z každé strany maximálně 3-4 minuty (podle tloušťky masa), aby bylo medium rare. Kukuřici několikrát otočíme, aby se opekla po celém povrchu.
- Hotové maso zabalíme do alobalu a necháme ještě 10 minut odpočinout.
- Poté ho nakrájíme na tenké plátky a podáváme s kukuřicí, cibulovým čatní a chlebem.
TIP: Takto připravené maso můžeme použít také do skvělého sendviče nebo na salátek.
![](https://www.thepelikans.cz/wp-content/uploads/2023/08/IMG_20230817_185509-768x1024.jpg)
![](https://www.thepelikans.cz/wp-content/uploads/2023/08/IMG_20230817_190545-1024x768.jpg)
![](https://www.thepelikans.cz/wp-content/uploads/2023/08/IMG_20230817_191105-1024x762.jpg)
![](https://www.thepelikans.cz/wp-content/uploads/2023/08/Foto-1-1024x768.jpg)