Rubriky
Sendviče & Burgery & Fastfood Grilovací sezóna Recepty Maso Hovězí maso

Flank steak (hovězí pupek) s pečenou kukuřicí a cibulovým čatní

Ingredience: (3-4 porce)

Maso: cca 600 g vyzrálého hovězího pupku, sůl, pepř, olivový olej.

Příloha: 2 uvařené kukuřice, sůl, pepř, olivový olej.

Cibulové čatní (Cibulové čatní (chutney) z červené cibule – Pálivé 250 g nebo Cibulové čatní (chutney) z červené cibule – Jemné 250 g).

Chléb.


Postup:

  1. Hovězí maso pořádně osolíme, opepříme a potřeme olejem. To samé provedeme s kukuřicí.
  2. Připravíme si gril (s rozpálenou mramorovou deskou nebo uhlím) a maso na něj vložíme. Vedle položíme také kukuřice.
  3. Maso grilujeme z každé strany maximálně 3-4 minuty (podle tloušťky masa), aby bylo medium rare. Kukuřici několikrát otočíme, aby se opekla po celém povrchu.
  4. Hotové maso zabalíme do alobalu a necháme ještě 10 minut odpočinout.
  5. Poté ho nakrájíme na tenké plátky a podáváme s kukuřicí, cibulovým čatní a chlebem.

TIP: Takto připravené maso můžeme použít také do skvělého sendviče nebo na salátek.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Tato stránka je chráněna pomocí reCAPTCHA a platí zásady ochrany osobních údajů a smluvní podmínky společnosti Google.

Maximální velikost souboru, který můžete nahrát je: 3 MB. Můžete nahrát: image. Drop file here