Rubriky
Recepty Těstoviny & Brambory Saláty & Zeleninové Přílohy

Gratinované brambory s červenou kari pastou

Ingredience:

1 kg brambor (středně velké, se slupkou), 500 ml smetany (alespoň 30%).

100 g Červené kari pasty, může být i Zelená kari pasta (k zakoupení zde: Zelená kari pasta 100 g nebo Zelená kari pasta 100 g).

Sádlo na vymazání formy.


Postup:

  1. Brambory omyjeme, osušíme a i se slupkou nakrájíme na tenká kolečka (o síle cca 2 mm).
  2. Bramborové plátky dáme do mísy, přidáme kari pastu a rukama promneme, dokud nejsou všechny plátky obalené pastou.
  3. Kulatou zapékací formu o průměru 30 cm vymažeme sádlem až po okraj.
  4. Bramborové plátky skládáme do formy dokola a aby se plátky částečně překrývaly. Takto vytvoříme spirálu od okrajů až do středu formy.
  5. Brambory zalijeme smetanou a pečeme v předehřáté troubě na 170 °C asi 50 minut, dokud není smetana zapečená a brambory měkké.
  6. Ke konci pečení můžeme na brambory nastrouhat trochu parmazánu, ale nám moc chutnali i bez sýra.

TIP: Brambory můžeme podávat k masovým pokrmům nebo jako odlehčenou verzi pouze se salátkem.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.

Tato stránka je chráněna pomocí reCAPTCHA a platí zásady ochrany osobních údajů a smluvní podmínky společnosti Google.

Maximální velikost souboru, který můžete nahrát je: 3 MB. Můžete nahrát: image. Drop file here