Ingredience:
1 kg brambor (středně velké, se slupkou), 500 ml smetany (alespoň 30%).
100 g Červené kari pasty, může být i Zelená kari pasta (k zakoupení zde: Zelená kari pasta 100 g nebo Zelená kari pasta 100 g).
Sádlo na vymazání formy.
Výrobky použité v receptu
Postup:
- Brambory omyjeme, osušíme a i se slupkou nakrájíme na tenká kolečka (o síle cca 2 mm).
- Bramborové plátky dáme do mísy, přidáme kari pastu a rukama promneme, dokud nejsou všechny plátky obalené pastou.
- Kulatou zapékací formu o průměru 30 cm vymažeme sádlem až po okraj.
- Bramborové plátky skládáme do formy dokola a aby se plátky částečně překrývaly. Takto vytvoříme spirálu od okrajů až do středu formy.
- Brambory zalijeme smetanou a pečeme v předehřáté troubě na 170 °C asi 50 minut, dokud není smetana zapečená a brambory měkké.
- Ke konci pečení můžeme na brambory nastrouhat trochu parmazánu, ale nám moc chutnali i bez sýra.
TIP: Brambory můžeme podávat k masovým pokrmům nebo jako odlehčenou verzi pouze se salátkem.