Rubriky
Recepty Těstoviny & Brambory Přílohy

Gratinované bylinkové brambory

Ingredience:

10 středních brambor, 5 stroužků česneku, 3 velké cibule, čerstvé bylinky (tymián, rozmarýn, oregano), 500 ml 33% smetany, 200 ml mléka, muškátový oříšek, sůl, pepř, máslo na vymazání formy.


Postup:

  1. Brambory oloupeme a celé povaříme 10 minut.
  2. Pekáč si vymažeme máslem.
  3. Cibuli oloupeme a nakrájíme na tenké půlměsíčky. Česnek oloupeme a utřeme na jemno. Bylinky nasekáme na drobno.
  4. Uvařené brambory nakrájíme na plátky o šířce max 5 mm.
  5. Brambory vrstvíme do pekáčku. Osolíme a opepříme. Na ně dáme vrstvu cibule, česneku a bylinek. Takto pokračujeme do spotřebování všech surovin, poslední vrstvu tvoří brambory.
  6. Smetanu smícháme s mlékem a nastrouháme do ní muškátový oříšek. Brambory smetanou zalijeme, měly by být ponořené.
  7. Pečeme na 170 °C 50-60 minut.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.

Tato stránka je chráněna pomocí reCAPTCHA a platí zásady ochrany osobních údajů a smluvní podmínky společnosti Google.

Maximální velikost souboru, který můžete nahrát je: 3 MB. Můžete nahrát: image. Drop file here