Ingredience: (2 porce)
Maso: 2 ks kuřecích stehen s kůží, 2 lžíce BBQ omáčka – s domácím karamalem a karibským rumem 330 g + 1 lžíce na závěrečné potření, sůl.
Salátek: 1 malá cuketa, 2 jarní cibulky, 2 červené papriky, 1 lžíce jablečného octa, 1 lžička medu, sůl, pepř.
Na podávání: Cibulové čatní (chutney) z červené cibule – Pálivé 250 g
Výrobky použité v receptu
Postup:
- Kuřecí stehna rukou naklepeme a potřeme BBQ omáčkou z obou stran. Uzavřeme do nádoby a necháme v lednici marinovat alespoň dvě hodiny. Poté je před grilováním ještě osolíme.
- Cuketu pokrájíme na kolečka, jarní cibulky očistíme, papriky necháme vcelku.
- Na rozpálený gril dáme kuřecí stehna (nejprve kůží dolů), vložíme papriky a cibulky a kolem poskládáme kolečka cukety. Zeleninu lehce osolíme.
- Všechny suroviny ogrilujeme z obou stan. Kuřecí maso trvá asi 10 minut z jedné strany (dle teploty grilu), papriku otáčíme, aby byla spálená ze všech stran a šla dobře oloupat.
- Kuřecí maso těsně před koncem ještě jednou potřeme z obou stran BBQ omáčkou.
- Upečené papriky dáme na pár minut zapařit do igelitového sáčku a poté nožem seškrábneme slupku a překrájíme je na malé kousky. Cibulky pokrájíme nadrobno a cuketky na nudličky. Všechnu zeleninu smícháme v míse a dochutíme octem, medem, pepřem a dle potřeby dosolíme.
- Kuřecí maso podáváme se salátkem a cibulovým čatní.