Rubriky
Grilovací sezóna Drůbeží maso Recepty Maso

Grilovaná BBQ kuřecí stehna se salátkem z grilované zeleniny a cibulovým čatní

Ingredience: (2 porce)

Maso: 2 ks kuřecích stehen s kůží, 2 lžíce BBQ omáčka – s domácím karamalem a karibským rumem 330 g + 1 lžíce na závěrečné potření, sůl.

Salátek: 1 malá cuketa, 2 jarní cibulky, 2 červené papriky, 1 lžíce jablečného octa, 1 lžička medu, sůl, pepř.

Na podávání: Cibulové čatní (chutney) z červené cibule – Pálivé 250 g


Postup:

  1. Kuřecí stehna rukou naklepeme a potřeme BBQ omáčkou z obou stran. Uzavřeme do nádoby a necháme v lednici marinovat alespoň dvě hodiny. Poté je před grilováním ještě osolíme.
  2. Cuketu pokrájíme na kolečka, jarní cibulky očistíme, papriky necháme vcelku.
  3. Na rozpálený gril dáme kuřecí stehna (nejprve kůží dolů), vložíme papriky a cibulky a kolem poskládáme kolečka cukety. Zeleninu lehce osolíme.
  4. Všechny suroviny ogrilujeme z obou stan. Kuřecí maso trvá asi 10 minut z jedné strany (dle teploty grilu), papriku otáčíme, aby byla spálená ze všech stran a šla dobře oloupat.
  5. Kuřecí maso těsně před koncem ještě jednou potřeme z obou stran BBQ omáčkou.
  6. Upečené papriky dáme na pár minut zapařit do igelitového sáčku a poté nožem seškrábneme slupku a překrájíme je na malé kousky. Cibulky pokrájíme nadrobno a cuketky na nudličky. Všechnu zeleninu smícháme v míse a dochutíme octem, medem, pepřem a dle potřeby dosolíme.
  7. Kuřecí maso podáváme se salátkem a cibulovým čatní.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Tato stránka je chráněna pomocí reCAPTCHA a platí zásady ochrany osobních údajů a smluvní podmínky společnosti Google.

Maximální velikost souboru, který můžete nahrát je: 3 MB. Můžete nahrát: image. Drop file here