Rubriky
Grilovací sezóna Drůbeží maso Recepty Maso

Grilované kari kuře

Ingredience:

1 celé kuře, 40 g kari pasty, špetka soli.

Olej na potření grilu.

Zelný salát s cibulí a Koprový dip


Postup:

  1. Kuře rozporcujeme tak, abychom měli 2 prsa, 2 stehna a 2 křídla (ze zbytku uděláme vývar a schováme na další vaření).
  2. Kousky kuřete potřeme kari pastou a pastu pořádně vmasírujeme do masa (i pod kůži). Zabalíme do folie a necháme takto marinovat alespoň 3 hodiny.
  3. Gril potřeme olejem a kuřecí kousky ogrilujeme dokřupava (doba grilování se odvíjí od části masa – křídla budou hotová první, poté prsa a nakonec stehna). Během grilování maso lehce osolíme (pokud je třeba).
  4. Podáváme s koprovým dipem a zelným salátkem.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.

Tato stránka je chráněna pomocí reCAPTCHA a platí zásady ochrany osobních údajů a smluvní podmínky společnosti Google.

Maximální velikost souboru, který můžete nahrát je: 3 MB. Můžete nahrát: image. Drop file here