Rubriky
Recepty Dezerty & Sladké

Makový cheesecake

Ingredience:

Korpus: 100 g ovesných vloček, 100 g máslových sušenek, 50 g mandlí natural, 160 g másla.

Náplň: 350 g ricotty, 500 g mascarpone, 170 moučkového cukru, 4 vejce, 1 lžička vanilkového extraktu, 100 g mletého máku, nastrouhaná kůra z 1 citronu.


Postup:

  1. Na korpus rozdrtíme v mixéru vločky, sušenky a mandle. Máslo rozehřejeme a přilijeme k sušenkové směsi a promícháme.
  2. Obdélníkovou formu o rozměru 20×25 cm vyložíme pečícím papírem. Na dno vložíme sušenkovou směs a umačkáme do hladkého povrchu.
  3. Korpus si předpečeme v troubě 10 minut na 190°C.
  4. Mezitím připravíme náplň. Do mísy dáme všechny ingredience na náplň a vyšleháme do hladké konzistence.
  5. Náplň nalijeme na předpečený korpus a pečeme dál na 170 °C 45 minut.
  6. Koláč necháme zcela vychladnout, nejlépe v lednici třeba i do druhého dne.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.

Tato stránka je chráněna pomocí reCAPTCHA a platí zásady ochrany osobních údajů a smluvní podmínky společnosti Google.

Maximální velikost souboru, který můžete nahrát je: 3 MB. Můžete nahrát: image. Drop file here