Ingredience: (4 porce)
Maso: 1 kg vepřového bůčku bez kosti vcelku.
Nálev: 2 l vody, 2 lžíce soli, 2 lžičky cukru, 1/2 lžičky černého celého pepře, 1/2 lžičky celého koriandru, 1/2 lžičky celého hřebíčku, 2 ks badyánu, 4 ks bobkového listu.
Rýže: 200 g jasmínové rýže, hrst čerstvých bylinek (oregano, máta, petržel), 2 listy ledového salátu, jablečný ocet, čekankový sirup/cukr, sůl.
Omáčka: Sweet chilli omáčka se zázvorem 360 g – NOVINKA
Výrobky použité v receptu
Postup:
- Bůček si nejprve předvaříme. Maso pokrájíme na pláty o tloušťce cca 3 cm. Dáme do hrnce a přidáme všechny suroviny na nálev. Na mírném stupni vaříme cca 45 minut (maso by mělo být měkké, ale nesmí se rozpadat).
- Rýži uvaříme dle návodu al dente. Necháme vychladnout a poté do ní vmícháme nasekané bylinky a na nudličky nakrájený salát. Před podáváním ochutíme octem, čekankovým sirupem nebo cukrem a solí.
- Na rozpálený gril cca 200-250 °C položíme plátky převařeného bůčku a z každé strany grilujeme asi 7 minut. Před koncem potřeme z každé strany Sweet chilli omáčkou a ještě krátce ogrilujeme, aby omáčka zkaramelizovala (pozor na připálení).
- Bůček vyndáme a ještě potřeme obě strany znovu Sweet chilli omáčkou. Maso necháme alespoň 5 minut odpočinout.
- Bůček podáváme s rýžovým salátem, ke kterému můžeme opět podávat Sweet chilli omáčku.
TIP: Pro milovníky pálivého doporučujeme při podávání Pesto Chilli z čerstvých feferonů 100 g.

