Ingredience: (1 porce)
1 hermelín.
Zelenina: 1 menší cuketa, 2 brambory, 1 cibule, sůl, 1 snítka čerstvého tymiánu, 1 lžička koření Ras el Hanout 40 g, olivový olej, sůl.
Výrobky použité v receptu
Postup:
- Cuketu umyjeme a pokrájíme na kolečka o tloušťce cca 1,5 cm.
- Brambory necháme se slupkou (pokud je pěkná), umyjeme a pokrájíme na kolečka o trochu tenčí než cuketu.
- Cibuli oloupeme, rozpůlíme a pokrájíme na silnější plátky.
- Všechnu zeleninu dáme do mísy, přidáme tymián ze snítky 2 lžíce olivového oleje a osolíme. Pořádně rukama promícháme.
- Rozložíme si alobal, klidně i několikrát napříč přes sebe, aby nám z toho při grilování nic nevyteklo.
- Doprostřed alobalu nalijeme 2 lžičky olivového olivového oleje a rozestřeme.
- Poté na něj na střed přemístíme zeleninu tak, aby zbylo dost alobalu po krajích na zabalení.
- Na zeleninu vložíme hermelín, a vše zasypeme kořením Ras el Hanout. Můžeme ještě zakápnout olivovým olejem.
- Alobal pořádně zabalíme a dáme na řádně rozpálený gril.
- Grilujeme asi 15-20 minut. Alobal můžeme během grilování lehce otevřít, abychom se ujistili, že jsou brambory už měkké. Jakmile jsou hotové brambory, je hotovo.
- K podávání si můžeme připravit ještě nějaký čerstvý zeleninový salátek.
TIP: Ke grilovanému hermelínu doporučujeme naši Salsa Rojo 330 g.