Rubriky
Recepty Houbové recepty Saláty & Zeleninové

Houbovo-pórkový quiche

Ingredience:

Těsto: 300 g hladké mouky, 150 g másla, špetka soli, 100-120 ml vlažné vody.

Náplň: 100 g cheddaru, 200 g zakysané smetany, 3 vejce, 160 g pórku, 200 g sušených hub, 1 lžíce olivového oleje, celé koření (1/2 lžičky kmínu, 1/2 lžičky, fenyklu, 1/2 lžičky římského kmínu), sůl, pepř.

Sádlo na vymazání.


Postup:

  1. Do mísy nasypeme mouku, přidáme špetku soli a promícháme. Přidáme změklé máslo nakrájené na malé kousky. Prsty promícháváme, až nám vznikne konzistence drobenky. Poté přiléváme postupně vodu a vypracujeme hladké těsto. Zabalíme do potravinové fólie a necháme v lednici 30 minut uležet.
  2. Houby namočíme na 10 minut do vody. Poté je pořádně vyždímeme. Pórek nakrájíme na malé kousky. 
  3. Na pánvi rozehřejeme olivový olej a přidáme celé koření, pórek a houby. Orestujeme, aby pórek a houby lehce změkly.
  4. Do mísy nastrouháme cheddar, přidáme celá vejce a zakysanou smetanu. Přidáme houby s pórkem. Osolíme, opepříme a pořádně promícháme.
  5. Formu na koláč vymažeme sádlem. Těsto vyválíme na tenký plát, přetáhneme přes formu, uhladíme a vytvarujeme ozdobné okraje. Dno těsta několikrát propícháme vidličkou. 
  6. Vložíme houbovo-pórkovou náplň a pečeme v předehřáté troubě na 170 °C 35-40 minut.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.

Tato stránka je chráněna pomocí reCAPTCHA a platí zásady ochrany osobních údajů a smluvní podmínky společnosti Google.

Maximální velikost souboru, který můžete nahrát je: 3 MB. Můžete nahrát: image. Drop file here