Rubriky
Vepřové maso Recepty Maso

Indická kari játra s rýží

Ingredience: (2-3 porce)

250 g vepřových jater, špetka soli, 2 lžíce olivového oleje, 2 lžičky červené/zelené kari pasty, 4 jarní cibulky, 200 ml vývaru, 1 lžíce hoisin omáčky, 1 lžička kukuřičného škrobu (+3 lžičky vody), 1 feferonka.

Vařená jasmínová rýže.


Postup:

  1. Játra očistíme, nakrájíme na malé kousky a trochu osolíme. Cibulku a feferonku pokrájíme kolečka/proužky.
  2. Škrob rozmícháme v trošce vody.
  3. Na pánvi rozpálíme olej a játra zprudka orestujeme (stačí minutka) a vyndáme z pánve. Do výpeku dáme kari pastu a necháme rozehřát. Přidáme cibulku a krátce orestujeme.
  4. Přilijeme vývar a zahřejeme ho do varu. Přidáme hoisin omáčku a přidáme orestovaná játra. Po chvilce přidáme škrob a krátce povaříme.
  5. Na závěr posypeme feferonkou a podáváme s uvařenou jasmínovou rýží.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.

Tato stránka je chráněna pomocí reCAPTCHA a platí zásady ochrany osobních údajů a smluvní podmínky společnosti Google.

Maximální velikost souboru, který můžete nahrát je: 3 MB. Můžete nahrát: image. Drop file here