Ingredience: (6-8 porcí)
Základ: 2 cibule, 3 stroužky česneku, 4 lžíce olivového oleje, 100 g Červená kari pasta 100 g.
Dohotovení: 1 hrnek červené čočky, 700 ml zeleninového vývaru, 500 g rajčatového pyré, 400 ml kokosového mléka, sůl.
1 chilli paprička (bez semínek, ale nemusí být), čerstvá petrželka nebo koriandr.
Naše výrobky použité v receptu
Postup:
- Cibuli a česnek nakrájíme nadrobno. Na pánvi rozpálíme olej a cibuli orestujeme. Přidáme kari pastu a také krátce zarestujeme.
- Přidáme česnek, čočku a rajčatové pyré a promícháme.
- Zalijeme kokosovým mlékem, promícháme a krátce povaříme.
- Přilijeme vývar a vaříme do změknutí čočky, cca 20 minut. Dle potřeby dosolíme.
- Nakonec přidáme nasekanou chilli papričku, případně koriandr nebo petrželku.
TIP: Můžeme použití jak červenou, tak i zelenou kari pastu. Rajčatové pyré je možné nahradit i protlakem, postačí však 2 lžíce a dle potřeby přidat vývar.