Rubriky
Vegan Polévky Recepty Obiloviny & Luštěniny

Indický dhal

Ingredience: (6-8 porcí)

Základ: 2 cibule, 3 stroužky česneku, 4 lžíce olivového oleje, 100 g Červená kari pasta 100 g.

Dohotovení: 1 hrnek červené čočky, 700 ml zeleninového vývaru, 500 g rajčatového pyré, 400 ml kokosového mléka, sůl.

1 chilli paprička (bez semínek, ale nemusí být), čerstvá petrželka nebo koriandr.


Postup:

  1. Cibuli a česnek nakrájíme nadrobno. Na pánvi rozpálíme olej a cibuli orestujeme. Přidáme kari pastu a také krátce zarestujeme.
  2. Přidáme česnek, čočku a rajčatové pyré a promícháme.
  3. Zalijeme kokosovým mlékem, promícháme a krátce povaříme.
  4. Přilijeme vývar a vaříme do změknutí čočky, cca 20 minut. Dle potřeby dosolíme.
  5. Nakonec přidáme nasekanou chilli papričku, případně koriandr nebo petrželku.

TIP: Můžeme použití jak červenou, tak i zelenou kari pastu. Rajčatové pyré je možné nahradit i protlakem, postačí však 2 lžíce a dle potřeby přidat vývar.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.

Tato stránka je chráněna pomocí reCAPTCHA a platí zásady ochrany osobních údajů a smluvní podmínky společnosti Google.

Maximální velikost souboru, který můžete nahrát je: 3 MB. Můžete nahrát: image. Drop file here