Rubriky
Velikonoční Recepty Pečivo

Jidáše s nakládanými sušenými rajčaty a kmínem

Ingredience: (4+4 ks)

550 g hladké mouky, 8 g sušeného droždí, 100 g bílého jogurtu, 2 lžičky cukru krystal, 1 lžička soli, 20 ml extra panenského olivového oleje (můžeme použít ten z rajčat), 250 ml vody,

Na 4 ks se sušenými rajčaty: 25 g sušených rajčat (k zakoupení zde: Sušená rajčata v extra panenském olivovém oleji s kapary, česnekem a oregánem).

Na 4 ks s kmínem a solí: kmín a sůl na posypání.

1 vejce na potření.


Postup:

  1. Mouku prosejeme do mísy. Přisypeme k jedné straně droždí a cukr, k druhé straně sůl. Doprostřed dáme jogurt, olej a přilijeme vodu. Promícháme a zpracujeme hladké vláčné těsto.
  2. Těsto rozpůlíme. S jednou polovinou neděláme nic, jen vytvoříme bochánek.
  3. Z druhé poloviny vytvoříme obdélník cca 10×20 cm a na něj rozprostřeme pokrájená sušená rajčata. Rajčata do těsta zapracujeme a z těsta vytvoříme bochánek.
  4. Každý bochánek dáme do jedné mísy (mísy si vytřeme lehce olejem), přikryjeme je potravinářskou fólií a necháme 1,5 hodiny nakynout (těsta musí zdvojnásobit svůj objem).
  5. Poté každé těsto rozdělíme na 4 kousky, z nich vyválíme váleček, který následně smotáme do tvaru jidáše.
  6. Jidáše dáme na plech vyložený pečícím papírem, přikryjeme a necháme jej alespoň 30 minut ještě nakynout. Poté je potřeme rozšlehaným vajíčkem. Na Jidáše s rajčaty již nic nepřidáváme. Ale jidáše bez příchutě ještě posypeme kmínem a drcenou hrubozrnnou solí.
  7. Troubu si předehřejeme na 230 °C a jakmile plech s jidáši vložíme, troubu stáhneme na 180 °C. Pečeme 30 minut.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.

Tato stránka je chráněna pomocí reCAPTCHA a platí zásady ochrany osobních údajů a smluvní podmínky společnosti Google.

Maximální velikost souboru, který můžete nahrát je: 3 MB. Můžete nahrát: image. Drop file here