Rubriky
Videorecepty Drůbeží maso Recepty Maso

VIDEORECEPT: Karí s kuřecím masem, cibulkou a špenátem

Ingredience:

2 kuřecí stehna, sůl, 2 lžíce kokosového oleje

100 g Žlutá kari pasta 100 g, 1 lžička soli, 400 ml kokosového mléka, 250 ml vývaru.

3 jarní cibulky, 60 g čerstvého listového špenátu, 1 feferonka.

Vařená rýže basmati.


Postup:

  1. Kuřecí stehna i s kůží nařízneme a osolíme. Na pánvi rozpálíme kokosový olej a stehna zprudka orestujeme z obou stran.
  2. Maso vyndáme a do výpeku přidáme kari pastu a sůl. Promícháme a krátce pastu zarestujeme.
  3. Zalijeme kokosovým mlékem a vývarem. Promícháme a vložíme zpět kuřecí stehna. Přiklopíme pokličkou a necháme vařit asi hodinu na mírném stupni, dokud se maso téměř nerozpadá.
  4. Poté maso opět vyjmeme a do omáčky vložíme pokrájenou cibulku a listy špenátu. Maso obereme od kosti a vložíme zpět do omáčky.
  5. Nakonec pokrájíme na malé kousky feferonku a zamícháme do karí.
  6. Karí podáváme s vařenou rýží basmati a můžeme opět posypat ještě feferonkou.

TIP: Místo jarní cibulky můžeme použít i pórek a pokud nemáme po ruce čerstvý špenát, lze použít i mražený.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.

Tato stránka je chráněna pomocí reCAPTCHA a platí zásady ochrany osobních údajů a smluvní podmínky společnosti Google.

Maximální velikost souboru, který můžete nahrát je: 3 MB. Můžete nahrát: image. Drop file here