Ingredience:
2 kuřecí stehna, sůl, 2 lžíce kokosového oleje
100 g Žlutá kari pasta 100 g, 1 lžička soli, 400 ml kokosového mléka, 250 ml vývaru.
3 jarní cibulky, 60 g čerstvého listového špenátu, 1 feferonka.
Vařená rýže basmati.
Výrobky použité v receptu
Postup:
- Kuřecí stehna i s kůží nařízneme a osolíme. Na pánvi rozpálíme kokosový olej a stehna zprudka orestujeme z obou stran.
- Maso vyndáme a do výpeku přidáme kari pastu a sůl. Promícháme a krátce pastu zarestujeme.
- Zalijeme kokosovým mlékem a vývarem. Promícháme a vložíme zpět kuřecí stehna. Přiklopíme pokličkou a necháme vařit asi hodinu na mírném stupni, dokud se maso téměř nerozpadá.
- Poté maso opět vyjmeme a do omáčky vložíme pokrájenou cibulku a listy špenátu. Maso obereme od kosti a vložíme zpět do omáčky.
- Nakonec pokrájíme na malé kousky feferonku a zamícháme do karí.
- Karí podáváme s vařenou rýží basmati a můžeme opět posypat ještě feferonkou.
TIP: Místo jarní cibulky můžeme použít i pórek a pokud nemáme po ruce čerstvý špenát, lze použít i mražený.