Ingredience:
280 g čokolády (alespoň 52%), 320 g másla, 50 g holandského kakaa, 85 g polohrubé mouky, 1 lžička kypřícího prášku do pečiva, 360 g krupicového cukru, 5 vajec (velikost M), 70 g lískových ořechů, 1 šálek espressa.
Postup:
- Ve vodní lázni necháme rozpustit čokoládu a máslo. Mícháme do spojení a hladké konzistence. Přilijeme šálek kávy espressa.
- Do mísy odměříme mouku, prášek do pečiva, kakao, cukr a ořechy. Promícháme a vsypeme k čokoládě. Opět mícháme do propojení všech ingrediencí.
- Nakonec přidáme celá vejce a pořádně promícháme, aby se vejce zcela spojila s těstem.
- Dortovou formu o průměru 20 cm vyložíme pečícím papírem a čokoládovou směs do ní nalijeme.
- Pečeme v předehřáté troubě na 175 °C po dobu 25 minut. Po upečení zkontrolujeme špejlí, zda je dobrá konzistence – nesmí se přepéct a vysušit (špejle by měla být mokrá, ale neměla by být zcela pokryta čokoládou).