Ingredience: (2 porce)
4 velké brambory ve slupce, 1 lžička olivového oleje, sůl.
K podávání: BBQ omáčka – s vlastním karamelem a karibským rumem 330 g, Kečup z čerstvých rajčat – jemný 330 g, Sweet chilli omáčka se zázvorem 330 g
Výrobky použité v receptu
Postup:
- Brambory necháme ve slupce a pořádně je očistíme. Pokrájíme je na hranolky o velikosti cca 0,5×0,5 cm a namočíme je na 15 minut do studené vody, aby se zbavily škrobu.
- Poté je vyndáme na utěrku, kterou zabalíme a hranolky vysušíme.
- Do horkovzdušné fritézy dáme 1 lžičku oleje (nemusíme žádný, pokud nechceme) a dáme péct na 200 °C na 25 minut.
- Během pečení několikrát promícháme.
- Upečené hranolky vysypeme do mísy, osolíme a promícháme.
- Podáváme s oblíbenými omáčkami jen tak na zobačku nebo jako přílohu.