Rubriky
Sendviče & Burgery & Fastfood Drůbeží maso Recepty Maso

Kuřecí křidýlka teriyaki

Ingredience: (3 porce)

900 g kuřecích křidýlek (cca 12 křidýlek).

Marináda: 4 lžičky Teriyaki omáčky, 3 lžičky sójové omáčky, 3 lžičky worchestrové omáčky, čerstvý zázvor (asi 2 cm), 3 stroužky česneku, 4 lžičky slunečnicového oleje, 4 lžičky citronové šťávy, 1 lžička soli, 1 lžička medu.

1 lžíce medu.


Postup:

  1. Začneme marinádou. Nastrouháme si zázvor a stroužky česneku. Dáme do misky a přidáme všechny ostatní ingredience. Promícháme, aby se vše propojilo.
  2. Křidýlka v půlce oddělíme, aby nám vznikly z každého dva kousky. Dáme je do mísy, přilijeme marinádu a pořádně promícháme, asi se v marinádě obalila celá křidýlka. Necháme odležet v lednici minimálně 2 hodiny, nejlépe i přes noc.
  3. Plech si vyložíme pečícím papírem a křidýlka na něj vyrovnáme. 
  4. Troubu si předehřejeme na 200 °C a křidýlka pečeme 20 minut.
  5. Do marinády, která nám zbyla v míse, přidáme 1 lžíci medu a promícháme. Polijeme křidýlka a pečeme ještě dalších 10 minut, aby se vytvořila kůrčička.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Tato stránka je chráněna pomocí reCAPTCHA a platí zásady ochrany osobních údajů a smluvní podmínky společnosti Google.

Maximální velikost souboru, který můžete nahrát je: 3 MB. Můžete nahrát: image. Drop file here