Rubriky
Drůbeží maso Recepty Maso

Šťavnatá kuřecí prsa garam masala s rajčátky

Ingredience:

2 kuřecí prsa, 3 lžičky koření Garam Masala, 4 lžičky extra panenského olivového oleje.

300 g žlutých cherry rajčátek, 1 lžíce balsamikového octa, 1 lžíce sójové omáčky, špetka soli.

Čerstvá bazalka, chilli paprička.

Výrobky použité v receptu


Postup:

  1. Kuřecí prsa lehce naklepeme rukou, přidáme koření Garam masala a olej a rukama pořádně vmasírujeme, aby byly prsa celá obalená kořením.
  2. Rozpálíme pánev a kuřecí prsa vložíme kůží dolů a necháme pozvolna restovat 10 minut. Poté obrátíme a restujeme dalších 10 minut.
  3. Kuřecí prsa vyndáme a zabalíme do alobalu a necháme odpočinout alespoň 5 minut.
  4. Do výpeku na pánvi vložíme pokrájená rajčátka, přidáme balsamikový ocet, sójovou omáčku a lehce osolíme. Promícháme a necháme 5 minut povařit, aby rajčátka změkla a tekutina se trochu zredukovala.
  5. Omáčku s rajčátky přendáme na velký talíř. Kuřecí prsíčka pokrájíme na plátky a rozprostřeme na omáčku.
  6. Bazalku a chilli pokrájíme a kuřecí prsíčka posypeme.
  7. Podáváme s rýží nebo čerstvým pečivem.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Tato stránka je chráněna pomocí reCAPTCHA a platí zásady ochrany osobních údajů a smluvní podmínky společnosti Google.

Maximální velikost souboru, který můžete nahrát je: 3 MB. Můžete nahrát: image. Drop file here