Rubriky
Sendviče & Burgery & Fastfood Grilovací sezóna Drůbeží maso Recepty Maso

Kuřecí satay v arašídové marinádě s okurkovou salsou a rýží

Ingredience: (2 porce)

Satay: 2 kuřecí prsa, špejle.

Marináda: 2 lžičky arašídového másla, 1 lžička hoisin omáčky, 1 lžička sójové omáčky, 1 lžička rybí omáčky, 1 lžička sezamového oleje, 1 lžička čekankového sirupu (medu), 1 lžička šťávy z citronu, špetka chilli vloček.

Salsa: 1/2 salátové okurky, 1 lžička rybí omáčky, 2 lžičky sójové omáčky, 1 lžička sezamového oleje, 1 lžička hoisin omáčky, pár kapek jablečného octa, 3 lžíce pomerančovo-jablečného čatní (k zakoupení zde: Pomerančovo-jablečné čatní 250 g).

Dip: 2 lžíce arašídového másla, 2 lžíce šťávy z citronu, 2 lžičky sójové omáčky, 1 lžička hoisin omáčky.

200 g uvařené rýže basmati.


Postup:

  1. Kuřecí prsa zbavíme kůže a pokrájíme podélně na široké nudličky. Každou nudličku naklepeme, aby vznikl plátek. Špejlí několikrát projedeme plátek a napíchneme ho.
  2. Ingredience na marinádu promícháme metličkou, aby se vše propojilo a maso v marinádě obalíme.
  3. Rozpálíme gril nebo grilovací pánev a kuřecí satay ogrilujeme z každé strany asi 2-3 minuty.
  4. Okurku pokrájíme na drobné kostičky, dáme do misky a přidáme ostatní ingredience na salsu. Promícháme.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.

Tato stránka je chráněna pomocí reCAPTCHA a platí zásady ochrany osobních údajů a smluvní podmínky společnosti Google.

Maximální velikost souboru, který můžete nahrát je: 3 MB. Můžete nahrát: image. Drop file here