Rubriky
Recepty Pečivo

Makové a kmínové rohlíčky

Ingredience: (8 ks)

Těsto: 500 g hladké mouky, 60 g rozpuštěného másla, 250 ml teplé vody, 1 lžička cukru moučka, 2 lžičky soli, 8 g sušeného droždí.

1 vejce na potření, mák, kmín a drcená sůl na posypání.

Olej na vymazání mísy.


Postup:

  1. Mouku prosejeme do mísy a smícháme solí. V teplé vodě promícháme droždí a cukr a přilijeme do mouky. Přidáme rozpuštěné máslo a uhněteme těsto.
  2. Těsto je trochu tužší, ale tak to má být.
  3. Těsto vytvarujeme do bochánku a vložíme do mísy lehce vymazané olejem. Přikryjeme a necháme kynout 1,5 hodiny.
  4. Poté těsto rozpůlíme a z každé poloviny vyválíme plát, ze kterého uděláme 4 trojúhelníky. Každý trojúhelník zabalíme od nejširší strany ke špičce.
  5. Smotané rohlíky pokládáme špičkou dolů na plech vyložený pečícím papírem, přikryjeme a necháme ještě 30 minut nakynout.
  6. Poté je potřeme rozšlehaným vajíčkem a posypeme drcenou solí (hrubá sůl rozdrcená ve hmoždíři), kmínem a mákem. Případně dalšími semínky dle chuti.
  7. Pečeme v předehřáté troubě na 200 °C asi 20 minut.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.

Tato stránka je chráněna pomocí reCAPTCHA a platí zásady ochrany osobních údajů a smluvní podmínky společnosti Google.

Maximální velikost souboru, který můžete nahrát je: 3 MB. Můžete nahrát: image. Drop file here