Ingredience: (2 porce)
15 menších brambor, 1/2 malé cukety, 2 středně velké mrkve, 2 cibule, 20 g slaniny.
Koření VINDALOO 40 G, hrubozrnná sůl, olivový olej.
Výrobky použité v receptu
Postup:
- Brambory rozčtvrtíme. Mrkev pokrájíme na široké nudličky. Cuketu rozpůlíme a pokrájíme na širší půlkolečka. Cibule oloupeme a rozčtvrtíme. Všechna zelenina by měla být postejně velká.
- Slaninu pokrájíme na plátky.
- Plech si vyložíme pečícím papírem a zeleninu na něj rozprostřeme. Navrch poklademe plátky slaniny.
- Posypeme kořením Vindaloo, solí a zakápneme olivovým olejem.
- Pečeme v předehřáté troubě na 180 °C asi 40 minut (dokud nejsou brambory měkké).
TIP: Pečenou zeleninu můžeme podávat jako lehkou večeři s oblíbeným dresingem a nebo ji použít jako přílohu.
![](https://www.thepelikans.cz/wp-content/uploads/2022/03/IMG_20220313_120452-1024x768.jpg)
![](https://www.thepelikans.cz/wp-content/uploads/2022/03/IMG_20220313_115926-1024x768.jpg)
![](https://www.thepelikans.cz/wp-content/uploads/2022/03/IMG_20220313_111513-1024x768.jpg)
![](https://www.thepelikans.cz/wp-content/uploads/2022/03/IMG_20220313_110911-1024x768.jpg)