Rubriky
Omáčky & Pesta Recepty

Pesto z listů červené řepy

Ingredience:

100 g listů červené řepy, 10 g lístků čerstvé bazalky, 30 g dýňových semínek, 20 g slunečnicových semínek, 30 g vlašských ořechů, 25 g nastrouhaného parmazánu, 1/2 lžičky soli, 2 lžičky červené marmelády (místo cukru), 3 lžíce olivového oleje.


Postup:

  1. Listy řepy omyjeme, vykrojíme tvrdý stonek a papírovými ubrousky pořádně vysušíme. Pokrájíme na malé kousky.
  2. Dýňová, slunečnicová semínka a ořechy opražíme na pánvi na sucho.
  3. Do mixéru dáme semínka, ořechy, listy řepy, bazalku a nastrouhaný parmazán.
  4. Přilijeme olivový olej, přidáme marmeládu a osolíme.
  5. Rozmixujeme do hladké konzistence. Dle potřeby přilijeme olivový olej, pesto by nemělo být suché, mělo by se dát mazat.

TIP: Pesto je skvělé na opečené topince a výborně se hodí do těstovin.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Tato stránka je chráněna pomocí reCAPTCHA a platí zásady ochrany osobních údajů a smluvní podmínky společnosti Google.

Maximální velikost souboru, který můžete nahrát je: 3 MB. Můžete nahrát: image. Drop file here