Rubriky
Vepřové maso Recepty Maso

Restovaná játra s vínovou omáčkou, bramborovým pyré a dipem z pečených paprik

Ingredience: (2 porce)

Játra s omáčkou: 400 g vepřových jater, 2 lžíce extra panenského olivového oleje, sůl, pepř, 20 g másla, 100 ml dobrého červeného vína.

Bramborové pyré: 300 g vařených brambor, 20 g másla, 130 ml smetany na vaření, sůl.

Dip z pečených paprik (k zakoupení zde: Dip z pečených paprik – Jemný 150 g nebo Dip z pečených paprik – Pálivý 150 g).


Postup:

  1. Nejprve připravíme bramborové pyré. K uvařeným teplým bramborům přidáme máslo, sůl a přilijeme smetanu. Rozmixujeme tyčovým mixérem dohladka.
  2. Játra očistíme a nakrájíme na větší kousky. Na pánvi rozpálíme olej a játra orestujeme zprudka z každé strany 2-3 minuty (dle tloušťky plátků). Po orestování první strany, játra obrátíme a osolíme a opepříme.
  3. Játra vyndáme z pánve a do výpeku přilijeme víno. Poté vložíme máslo a mícháme, dokud se nerozpustí.
  4. Játra podáváme přelité vínovou omáčkou na bramborovém pyré s paprikovým dipem. Můžeme dochutit nasekanou jarní cibulkou.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Tato stránka je chráněna pomocí reCAPTCHA a platí zásady ochrany osobních údajů a smluvní podmínky společnosti Google.

Maximální velikost souboru, který můžete nahrát je: 3 MB. Můžete nahrát: image. Drop file here