Ingredience: (2 porce)
Maso: 300 g vepřové plece, vepřový vývar nebo voda na podlití.
Marináda na plec: římský kmín, koriandr, sůl, pepř, 2 lžíce slunečnicového oleje.
Salát: 3 listy římského salátu, 20 lístků baby špenátu, pepř, sůl, 1 lžíce olivového oleje, 1 lžička jablečného octa.
Petrželový dip: 30 g naťové petržele, 4 lžíce majonézy, 3 lžíce medu (nebo čekankového sirupu), 2 lžičky dijonské hořčice, 1/2 stroužku česneku, sůl, pepř.
Bageta.
Postup:
- Vepřovou plec nakrájíme na menší kousky. Na marinádu smícháme všechny ingredience a vepřové kousky v ní obalíme. Vložíme do pekáčku a podlijeme vývarem/vodou. Pečeme v předehřáté troubě na 160 °C asi 70 minut. V polovině pečení kousky obrátíme, aby se opekly z obou stran.
- Petržel a česnek nasekáme na jemno. Dáme do misky, přidáme majonézu, med, hořčici, sůl a pepř. Rozmixujeme tyčovým mixérem do hladké konzistence.
- Římský salát a baby špenát nasekáme nahrubo. Ochutíme solí, pepřem, olivovým olejem a octem.
- Bagetu podélně rozřízneme, ale nedokrojíme hranu. Otevřeme ji a obě strany potřeme petrželovým dipem. Na spodní stranu dáme salát, poklademe na něj maso a bagetu zavřeme a pořádně stlačíme, aby maso nevypadávalo.