Rubriky
Sendviče & Burgery & Fastfood Vepřové maso Recepty Maso

Sendvič s vepřovými výpečky a petrželovým dipem

Ingredience: (2 porce)

Maso: 300 g vepřové plece, vepřový vývar nebo voda na podlití.

Marináda na plec: římský kmín, koriandr, sůl, pepř, 2 lžíce slunečnicového oleje.

Salát: 3 listy římského salátu, 20 lístků baby špenátu, pepř, sůl, 1 lžíce olivového oleje, 1 lžička jablečného octa.

Petrželový dip: 30 g naťové petržele, 4 lžíce majonézy, 3 lžíce medu (nebo čekankového sirupu), 2 lžičky dijonské hořčice, 1/2 stroužku česneku, sůl, pepř.

Bageta.


Postup:

  1. Vepřovou plec nakrájíme na menší kousky. Na marinádu smícháme všechny ingredience a vepřové kousky v ní obalíme. Vložíme do pekáčku a podlijeme vývarem/vodou. Pečeme v předehřáté troubě na 160 °C asi 70 minut. V polovině pečení kousky obrátíme, aby se opekly z obou stran.
  2. Petržel a česnek nasekáme na jemno. Dáme do misky, přidáme majonézu, med, hořčici, sůl a pepř. Rozmixujeme tyčovým mixérem do hladké konzistence.
  3. Římský salát a baby špenát nasekáme nahrubo. Ochutíme solí, pepřem, olivovým olejem a octem.
  4. Bagetu podélně rozřízneme, ale nedokrojíme hranu. Otevřeme ji a obě strany potřeme petrželovým dipem. Na spodní stranu dáme salát, poklademe na něj maso a bagetu zavřeme a pořádně stlačíme, aby maso nevypadávalo.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Tato stránka je chráněna pomocí reCAPTCHA a platí zásady ochrany osobních údajů a smluvní podmínky společnosti Google.

Maximální velikost souboru, který můžete nahrát je: 3 MB. Můžete nahrát: image. Drop file here