Rubriky
Recepty Ryby & Mořské plody

Slávky v rajčatové omáčce

Ingredience: (2 porce)

1 kg slávek.

200 g kečupu (nejlépe domácího), 3 stroužky česneku 1/2 lžičky soli, 1x cibulka (nejlépe banánová šalotka), 2 lžíce extra panenského olivového oleje, 100 ml dobrého bílého vína.

Petrželka a jarní cibulka na ozdobu.


Postup:

  1. Česnek oloupeme a utřeme se solí.
  2. Šalotku oloupeme a pokrájíme nadrobno.
  3. Na pánvi rozpálíme olej a šalotku orestujeme. Přilijeme víno a necháme ho skoro všechno vyvařit.
  4. Přidáme kečup a česnek a chvíli povaříme.
  5. Nakonec vmícháme slávky a vaříme, dokud se všechny neotevřou. Ty, které se neotevřou nejíme a vyhodíme je.
  6. Před servírováním posypeme čerstvou petrželkou a najemno nakrájenou jarní cibulkou.
  7. Podáváme s čerstvým chlebem.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.

Tato stránka je chráněna pomocí reCAPTCHA a platí zásady ochrany osobních údajů a smluvní podmínky společnosti Google.

Maximální velikost souboru, který můžete nahrát je: 3 MB. Můžete nahrát: image. Drop file here