Rubriky
Velikonoční Drůbeží maso Recepty Maso

Slavnostní kuřecí rolka

Ingredience:

1 kuře, sůl, pepř.

Náplň: 1 cibule, 3 stroužky česneku, 80 g klobásy, 200 g mraženého listového špenátu, 2 lžičky kari pasty, 1 vejce, 30 g kešu ořechů, 3 lžíce olivového oleje.

Navrch: 20 g másla, sůl, pepř.


Postup:

  1. Cibuli, klobásu, česnek a kešu ořechy nakrájíme nadrobno. Na pánvi rozpálíme olej a cibuli s klobáskou orestujeme.
  2. Přidáme česnek, kešu a kari pastu a ještě chvilku zarestujeme.
  3. Do pánve přidáme špenát, který necháme rozehřát a se směsí promícháme.
  4. Nakonec vmícháme vejce, které vše propojí a vytvoří kompaktní směs.
  5. Směs necháme vychladnout.
  6. Kuře vykostíme na roládu a naklepeme. Osolíme a opepříme. Doprostřed plátu masa vložíme směs a roládu zavineme. Zavážeme provázkem.
  7. Pekáček vyložíme pečícím papírem, roládu na něj přemístíme. Ještě ji po povrchu osolíme a opepříme a poklademe na ni kousky másla.
  8. Pečeme v předehřáté troubě na 180 °C asi 40 minut.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Tato stránka je chráněna pomocí reCAPTCHA a platí zásady ochrany osobních údajů a smluvní podmínky společnosti Google.

Maximální velikost souboru, který můžete nahrát je: 3 MB. Můžete nahrát: image. Drop file here