Ingredience:
100 g ječných krup.
1 cibule, 3 stroužky česneku, 1 lžíce sádla, 40 g sušených hub, 1 lžička kmínu, 100 g Dip z pečených paprik – Jemný 150 g, sůl.
20 g másla.
Výrobky použité v receptu
Postup:
- Kroupy uvaříme v osolené vodě dle návodu al dente.
- Houby namočíme do vlažné vody na 15 minut.
- Cibuli i česnek pokrájíme najemno. Na pánvi (nebo pekáčku, který můžeme následně umístit do trouby) rozpustíme sádlo a cibuli s česnekem lehce orestujeme.
- Houby zbavíme vody, trochu je vymačkáme a přidáme k restované cibulce. Přidáme kmín a vše ještě chvíli restujeme.
- Poté vmícháme uvařené kroupy a dip z pečených paprik. Dle potřeby dosolíme.
- Vše promícháme, povrch uhladíme a poklademe na něj plátky másla (pokud nemáme pánev vhodnou pro pečení v troubě, vymažeme jiný pekáček ještě sádlem a směs do něj přesuneme).
- Dáme zapéct na 15 minut do rozpálené trouby na 200 °C.
TIP: Abychom zkrátili čas vaření a ušetřili energii, zvolili jsme lámané kroupy, které nemusíme předem namáčet na několik hodin a jsou uvařeny mnohem rychleji než kroupy celé.