Rubriky
Recepty Houbové recepty Obiloviny & Luštěniny

Speciální houbový kuba

Ingredience:

100 g ječných krup.

1 cibule, 3 stroužky česneku, 1 lžíce sádla, 40 g sušených hub, 1 lžička kmínu, 100 g Dip z pečených paprik – Jemný 150 g, sůl.

20 g másla.


Postup:

  1. Kroupy uvaříme v osolené vodě dle návodu al dente.
  2. Houby namočíme do vlažné vody na 15 minut.
  3. Cibuli i česnek pokrájíme najemno. Na pánvi (nebo pekáčku, který můžeme následně umístit do trouby) rozpustíme sádlo a cibuli s česnekem lehce orestujeme.
  4. Houby zbavíme vody, trochu je vymačkáme a přidáme k restované cibulce. Přidáme kmín a vše ještě chvíli restujeme.
  5. Poté vmícháme uvařené kroupy a dip z pečených paprik. Dle potřeby dosolíme.
  6. Vše promícháme, povrch uhladíme a poklademe na něj plátky másla (pokud nemáme pánev vhodnou pro pečení v troubě, vymažeme jiný pekáček ještě sádlem a směs do něj přesuneme).
  7. Dáme zapéct na 15 minut do rozpálené trouby na 200 °C.

TIP: Abychom zkrátili čas vaření a ušetřili energii, zvolili jsme lámané kroupy, které nemusíme předem namáčet na několik hodin a jsou uvařeny mnohem rychleji než kroupy celé.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Tato stránka je chráněna pomocí reCAPTCHA a platí zásady ochrany osobních údajů a smluvní podmínky společnosti Google.

Maximální velikost souboru, který můžete nahrát je: 3 MB. Můžete nahrát: image. Drop file here