Rubriky
Recepty Ryby & Mořské plody

Uzený losos

Ingredience:

900 g čerstvého lososa (vcelku).

150 g mořské jemné soli, 150 g cukru krystal.


Postup:

  1. Sůl smícháme s cukrem.
  2. Pekáček vyložíme polovinou směsi cukru a soli, na ni položíme plát lososa (kůží dolů) a na něj naneseme a rozprostřeme druhou polovinou směsi. Losos by měl být celý obalený.
  3. Pekáček zabalíme do potravinářské folie a takto necháme v lednici 24 hodin odležet.
  4. Sůl vytáhne vodu z lososa a maso bude poté pevnější.
  5. Plát lososa pořádně opláchneme od směsi a osušíme. Položíme ho na mřížku a udíme na 50-65 °C asi 5 hodin.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.

Tato stránka je chráněna pomocí reCAPTCHA a platí zásady ochrany osobních údajů a smluvní podmínky společnosti Google.

Maximální velikost souboru, který můžete nahrát je: 3 MB. Můžete nahrát: image. Drop file here