Rubriky
Velikonoční Předkrmy & Chuťovky Recepty

Velikonoční plněná vajíčka

Ingredience:

6 uvařených vajec (nejlépe domácích).

Červená náplň: žloutky ze 3 vařených vajec, hrst mikrobylinek (my použili mix hrášek a ředkvička), 50 g dipu z pečených paprik (k zakoupení zde: Dip z pečených paprik – Jemný 150 g, Dip z pečených paprik – Pálivý 150 g).

Žlutá náplň: žloutky ze 3 vařených vajec, hrst mikrobylinek (mix hrášek a ředkvička), 1 lžíce majonézy, špetka soli.

Na dochucení: hrst mikrobylinek, 2 lžíce extra panenského olivového oleje.


Postup:

  1. Uvařená vajíčka rozpůlíme a vydlabeme žloutky.
  2. Na červenou náplň dáme do misky tři žloutky. Mikrobylinky nasekáme najemno a přidáme ke žloutkům. Přidáme paprikový dip a pořádně promícháme. Není třeba již jinak dochucovat, vše udělá dip.
  3. Na žlutou náplň dáme opět do misky tři žloutky a přidáme nasekané mikrobylinky. Přidáme majonézu, špetku soli a opět promícháme.
  4. Na dochucení a ozdobu promícháme olivový olej s nasekanými bylinkami.
  5. Rozpůlené bílky plníme červenou a žlutou náplní a zakápneme olejem s bylinkami.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Tato stránka je chráněna pomocí reCAPTCHA a platí zásady ochrany osobních údajů a smluvní podmínky společnosti Google.

Maximální velikost souboru, který můžete nahrát je: 3 MB. Můžete nahrát: image. Drop file here