Rubriky
Vegan Recepty Těstoviny & Brambory Saláty & Zeleninové Přílohy

Vídeňský bramborový salát

Ingredience: (4 porce)

8 středně velkých brambor, 1 cibule, 1 červená paprika, 100 g mraženého hrášku, 2 lžíce kapar, 6 ks Sušená rajčata v extra panenském olivovém oleji s kapary, česnekem a oregánem + 2 lžíce oleje, šťáva z 1/2 citronu, 3 lžíce jablečného octa, sůl, pepř.

Hrst čerstvé petržele nebo mikrobylinek.


Postup:

  1. Cibuli oloupeme, rozpůlíme a pokrájíme na tenká půlkolečka. Papriku rozpůlíme, zbavíme jádřince a pokrájíme na tenké proužky. Kapary nasekáme najemno. Sušená rajčata pokrájíme nadrobno. Vše dáme do velké mísy.
  2. Brambory oloupeme a pokrájíme na tenká kolečka, které uvaříme v osolené vodě (pozor, abychom je nerozvařili). Ke konci vaření vložíme do vroucí vody na dvě minuty mražený hrášek. Poté všechno scedíme a přidáme k ostatním surovinám do mísy.
  3. Od nakládaných sušených rajčat přidáme olivový olej.
  4. Osolíme, opepříme, přidáme citronovou šťávu a ocet a promícháme.
  5. Petržel nasekáme najemno a vmícháme do salátu.
  6. Salát podáváme jako lehký chod a nebo jako přílohu.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Tato stránka je chráněna pomocí reCAPTCHA a platí zásady ochrany osobních údajů a smluvní podmínky společnosti Google.

Maximální velikost souboru, který můžete nahrát je: 3 MB. Můžete nahrát: image. Drop file here