Rubriky
Vegan Předkrmy & Chuťovky Recepty Obiloviny & Luštěniny Saláty & Zeleninové Přílohy

Zeleninový salát s černou čočkou

Ingredience: (4 porce)

Základ: 1 hrnek černé čočky beluga, 1/2 hrnku těstovin (menšího tvaru).

Zelenina: 1/3 pórku, 50 g rukoly, 1/2 salátové okurky, 1 mrkev.

Dochucení: 1 lžíce kapar, 3 lžíce jablečného octa, sůl, pepř.

Volitelné: 100 g choriza


Postup:

  1. Čočku a těstoviny uvaříme al dente. Můžeme uvařit každé zvlášť a nebo těstoviny vložíme k čočce cca v polovině doby vaření. Necháme vychladnout.
  2. Zeleninu očistíme. Pórek pokrájíme na tenká půlkolečka, okurku na tenké nudličky, mrkev nastrouháme a rukolu jen propláchneme.
  3. Chorizo pokrájíme na tenká půlkolečka a na suché pánvi opečeme.
  4. Vychladlou čočku a těstoviny dáme do mísy. Přidáme všechnu zeleninu a chorizo.
  5. Dochutíme kapary (pokud jsou velké pokrájíme je nadrobno) a octem. Osolíme a opepříme a vše pořádně promícháme.

TIP: Salátek můžeme použít jako lehké hlavní jídlo a v menším množství i jako přílohu.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.

Tato stránka je chráněna pomocí reCAPTCHA a platí zásady ochrany osobních údajů a smluvní podmínky společnosti Google.

Maximální velikost souboru, který můžete nahrát je: 3 MB. Můžete nahrát: image. Drop file here