Ingredience: (4 porce)
Základ: 1 hrnek černé čočky beluga, 1/2 hrnku těstovin (menšího tvaru).
Zelenina: 1/3 pórku, 50 g rukoly, 1/2 salátové okurky, 1 mrkev.
Dochucení: 1 lžíce kapar, 3 lžíce jablečného octa, sůl, pepř.
Volitelné: 100 g choriza
Výrobky použité v receptu
Postup:
- Čočku a těstoviny uvaříme al dente. Můžeme uvařit každé zvlášť a nebo těstoviny vložíme k čočce cca v polovině doby vaření. Necháme vychladnout.
- Zeleninu očistíme. Pórek pokrájíme na tenká půlkolečka, okurku na tenké nudličky, mrkev nastrouháme a rukolu jen propláchneme.
- Chorizo pokrájíme na tenká půlkolečka a na suché pánvi opečeme.
- Vychladlou čočku a těstoviny dáme do mísy. Přidáme všechnu zeleninu a chorizo.
- Dochutíme kapary (pokud jsou velké pokrájíme je nadrobno) a octem. Osolíme a opepříme a vše pořádně promícháme.
TIP: Salátek můžeme použít jako lehké hlavní jídlo a v menším množství i jako přílohu.