Rubriky
Sendviče & Burgery & Fastfood Předkrmy & Chuťovky Recepty Pečivo

Opečená focaccia s játrovou paštikou a Jalapenos

Ingredience:

Focaccia: Těsto: 500 g hladké mouky, 8 g sušeného droždí, 400 ml teplé vody, 1 lžička cukru krystal, 2 lžičky soli, 3 lžičky extra panenského olivového oleje.

Na povrch před pečením: 1 snítka čerstvého rozmarýnu, 1 stroužek česneku, 2 lžíce extra panenského olivového oleje.

Játrová paštika s přírodním kouřem a pepřem 170 g / Játrová paštika s praženými mandlemi a amarettem 170 g / Játrová paštika s portským vínem a medvědím česnekem 170 g / Nakládané Jalapeños 180 g – cibule – množství dle chuti.


Postup:

  1. Ingredience na těsto dáme do mísy a uhněteme těsto. Těsto bude hodné lepkavé a relativně tekuté. To je v pořádku.
  2. Těsto ihned přendáme do mísy, přikryjeme potravinářskou fólií a necháme vykynout než zdvojnásobí objem cca 2 hodiny.
  3. Připravíme si pečící formu, který vymažeme olivovým olejem.
  4. Vykynuté těsto nepropracováváme a rovnou ho dáme z mísy do připravené formy.
  5. Prsty si namočíme do oleje a těsto rozprostřeme do krajů, přikryjeme utěrkou a necháme ještě 15 minut vykynout.
  6. Jakmile je těsto nakynuté, zapícháme do něj kousky rozmarýnu.
  7. Česnek propasírujeme a promícháme s olivovým olejem a těsto i rozmarýn lehce potřeme.
  8. Pečeme v předehřáté troubě na 190 °C asi 40 minut. Až bude barva zlatavá, můžeme focacciu vyndat (špejlí otestujeme, zda je uvnitř hotová).
  9. Nakonec ještě teplou focacciu potřeme lehce česnekovým olejem.
  10. Vychladlou focacciu nakrájíme na plátky a na suché pánvi opečeme z obou stran. Potřeme vrstvou játrové paštiky a ozdobíme nakrájenou cibulkou a nakládanými jalapenos.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Tato stránka je chráněna pomocí reCAPTCHA a platí zásady ochrany osobních údajů a smluvní podmínky společnosti Google.

Maximální velikost souboru, který můžete nahrát je: 3 MB. Můžete nahrát: image. Drop file here