Ingredience:
Focaccia: Těsto: 500 g hladké mouky, 8 g sušeného droždí, 400 ml teplé vody, 1 lžička cukru krystal, 2 lžičky soli, 3 lžičky extra panenského olivového oleje.
Na povrch před pečením: 1 snítka čerstvého rozmarýnu, 1 stroužek česneku, 2 lžíce extra panenského olivového oleje.
Játrová paštika s přírodním kouřem a pepřem 170 g / Játrová paštika s praženými mandlemi a amarettem 170 g / Játrová paštika s portským vínem a medvědím česnekem 170 g / Nakládané Jalapeños 180 g – cibule – množství dle chuti.
Výrobky použité v receptu
Postup:
- Ingredience na těsto dáme do mísy a uhněteme těsto. Těsto bude hodné lepkavé a relativně tekuté. To je v pořádku.
- Těsto ihned přendáme do mísy, přikryjeme potravinářskou fólií a necháme vykynout než zdvojnásobí objem cca 2 hodiny.
- Připravíme si pečící formu, který vymažeme olivovým olejem.
- Vykynuté těsto nepropracováváme a rovnou ho dáme z mísy do připravené formy.
- Prsty si namočíme do oleje a těsto rozprostřeme do krajů, přikryjeme utěrkou a necháme ještě 15 minut vykynout.
- Jakmile je těsto nakynuté, zapícháme do něj kousky rozmarýnu.
- Česnek propasírujeme a promícháme s olivovým olejem a těsto i rozmarýn lehce potřeme.
- Pečeme v předehřáté troubě na 190 °C asi 40 minut. Až bude barva zlatavá, můžeme focacciu vyndat (špejlí otestujeme, zda je uvnitř hotová).
- Nakonec ještě teplou focacciu potřeme lehce česnekovým olejem.
- Vychladlou focacciu nakrájíme na plátky a na suché pánvi opečeme z obou stran. Potřeme vrstvou játrové paštiky a ozdobíme nakrájenou cibulkou a nakládanými jalapenos.







