Ingredience: (2 porce)
2 plátky chleba, 1 lžička olivového oleje.
2 lžíce Tapenáda ze sušených rajčat 170 g, 1 avokádo, 2 vejce, 1 lžíce octa.
Semínka černuchy nebo černého sezamu, mikrobylinky, olivový olej na zakápnutí.
Výrobky použité v receptu
Postup:
- Plátky chleba potřeme olivovým oleje z obou stran a opečeme na pánvi dozlatova.
- Avokádo rozpůlíme a vyjmeme lžící celé půlky, které následně pokrájíme na plátky.
- Vejce vyklepneme každé samostatně do mističky. V hrnci dáme vodu do varu, přidáme lžíci octa. Lžící uděláme vír a do něj vložíme jedno vejce. Necháme ho lehce obalit bílkem a poté ihned vložíme druhé. Vaříme jen 4 minuty, aby zůstal žloutek tekutý.
- Topinku potřeme vrstvou tapenády ze sušených rajčat, na ni rozprostřeme polovinu avokáda, položíme zastřené vejce a ozdobíme semínky a mikrobylinkami. Zakápneme celé lehce olivovým olejem.


