Rubriky
Sendviče & Burgery & Fastfood Předkrmy & Chuťovky Recepty Saláty & Zeleninové

Topinka s tapenádou ze sušených rajčat, avokádem a zastřeným vejcem

Ingredience: (2 porce)

2 plátky chleba, 1 lžička olivového oleje.

2 lžíce Tapenáda ze sušených rajčat 170 g, 1 avokádo, 2 vejce, 1 lžíce octa.

Semínka černuchy nebo černého sezamu, mikrobylinky, olivový olej na zakápnutí.


Postup:

  1. Plátky chleba potřeme olivovým oleje z obou stran a opečeme na pánvi dozlatova.
  2. Avokádo rozpůlíme a vyjmeme lžící celé půlky, které následně pokrájíme na plátky.
  3. Vejce vyklepneme každé samostatně do mističky. V hrnci dáme vodu do varu, přidáme lžíci octa. Lžící uděláme vír a do něj vložíme jedno vejce. Necháme ho lehce obalit bílkem a poté ihned vložíme druhé. Vaříme jen 4 minuty, aby zůstal žloutek tekutý.
  4. Topinku potřeme vrstvou tapenády ze sušených rajčat, na ni rozprostřeme polovinu avokáda, položíme zastřené vejce a ozdobíme semínky a mikrobylinkami. Zakápneme celé lehce olivovým olejem.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Tato stránka je chráněna pomocí reCAPTCHA a platí zásady ochrany osobních údajů a smluvní podmínky společnosti Google.

Maximální velikost souboru, který můžete nahrát je: 3 MB. Můžete nahrát: image. Drop file here