Rubriky
Vepřové maso Maso Recepty

Asijské vepřové s rýží a okurkovou salsou

Ingredience: (4 porce)

Vepřové: 300 g vepřové krkovice, 1 cibule, 1 lžička kurkumy, 1 lžíce sójové omáčky, 1/2 lžičky soli, 2 lžíce olivového oleje.

1 mrkev, 1 červená paprika, 2 lžíce kokosového oleje, 2 plné lžíce kečupu (doporučujeme Náš kečup z čerstvých rajčat, protože má kořeněnou chuť a celé jídlo dochutí).

Okurková salsa: 1/2 salátové okurky, 1 lžíce jablečného octa, 1 lžička čekankového sirupu, špetka soli a pepře.

4 porce vařené rýže.

1 chilli paprička.


Postup:

  1. Vepřovou krkovici pokrájíme na drobné kousky. Cibuli pokrájíme najemno a přidáme k masu. Přidáme kurkumu, sójovou omáčku, olej a sůl a promícháme. Necháme marinovat v lednici několik hodin, nejlépe do druhého dne.
  2. Mrkev a papriku pokrájíme nadrobno. Na pánvi rozpálíme kokosový olej a mrkev s paprikou prudce osmahneme. Poté přidáme naložené maso a restujeme za občasného promíchání na vyšším plameni, dokud není maso hotové (asi 10-15 minut).
  3. Nakonec vmícháme do masové směsi kečup a ještě lehce orestujeme.
  4. Okurku pokrájíme nadrobno a ochutíme octem, čekankovým sirupem, solí a pepřem. Promícháme.
  5. Asijskou vepřovou směs podáváme s vařenou rýží, okurkovou salsou a navrch nasypeme pokrájené kousky chilli papričky.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Tato stránka je chráněna pomocí reCAPTCHA a platí zásady ochrany osobních údajů a smluvní podmínky společnosti Google.

Maximální velikost souboru, který můžete nahrát je: 3 MB. Můžete nahrát: image. Drop file here