Rubriky
Polévky Recepty

Ruský boršč

Ingredience:

500 g vepřové plece, 500 g předního hovězího, 2 lžíce sádla, 1300 ml vývaru.

2 mrkve, 1 cibule, 3 větší červené řepy, 1 červená paprika, 5 brambor (celkem cca 1400 g zeleniny).

1 lžička semínek fenyklu, 1 lžička semínek římského kmínu, 2 bobkové listy, 8 kuliček nového koření, 15 kuliček pepře, 3 lžičky hrubozrnné soli, 4 lžíce jablečného octa, 2 lžíce cukru, 3 lžičky rajčatového protlaku, svazek čerstvých bylinek (tymián, rozmarýn, šalvěj apod.).

Zakysaná smetana nebo bílý jogurt.


Postup:

  1. Maso pokrájíme na kostky. Veškerou zeleninu pokrájíme na kousky (cibuli a mrkev nadrobno, ostatní na větší kousky).
  2. Na pánvi rozpálíme sádlo a maso orestujeme ze všech stran. Poté přidáme zeleninu, semínka fenyklu a římského kmínu a společně také orestujeme.
  3. Přilijeme vývar, přidáme bobkový list, nové koření, pepř a sůl. Z čerstvých bylinek uděláme svazek a vnoříme ho do vývaru. Přiklopíme poklicí a necháme na mírném ohni vařit asi 3 hodiny (nebo dokud není maso měkké).
  4. Ke konci vaření přidáme protlak, cukr a ocet a promícháme. Necháme ještě chvíli povařit, aby se rozpustil cukr.
  5. Polévku podáváme se zakysanou smetanou nebo bílým jogurtem.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.

Tato stránka je chráněna pomocí reCAPTCHA a platí zásady ochrany osobních údajů a smluvní podmínky společnosti Google.

Maximální velikost souboru, který můžete nahrát je: 3 MB. Můžete nahrát: image. Drop file here