Rubriky
Recepty Dezerty & Sladké

Čokovanilkový cheesecake s kardamomem

Ingredience:

Korpus: 100 g ovesných vloček, 100 g máslových sušenek, 150 g másla, 1 lžíce holandského kakaa.

Náplň: 200 ricotty, 200 g mascarpone, 250 g plnotučného tvarohu, 140 moučkového cukru, 3 vejce, 2 lžičky vanilkového extraktu, 120 g čokolády, 12 zrnek kardamomu.


Postup:

  1. Na korpus rozdrtíme v mixéru vločky a sušenky. Máslo rozehřejeme a přilijeme k sušenkové směsi, přidáme kakao a promícháme.
  2. Dortovou formu o průměru 20 cm vyložíme pečícím papírem a dno vyložíme sušenkovou směsí a uhladíme.
  3. Korpus předpečeme 10 minut v troubě na 180 °C.
  4. Ve vodní lázni rozpustíme čokoládu. Zrnka kardamomu vyloupeme a ve hmoždíři rozdrtíme na jemný prášek. Vmícháme do rozpuštěné čokolády.
  5. V míse vyšleháme ricottu, mascarpone, tvaroh, cukr, vejce a vanilkový extrakt.
  6. 1/3 náplně oddělíme do menší misky a vmícháme rozpuštěnou čokoládu.
  7. Na předpečený korpus nalijeme nejprve světlou náplň a na ni čokoládovou. Vidličkou čokoládovou náplň lehce vmícháme do světlé náplně.
  8. Pečeme dál v troubě na 170 °C 40-45 minut.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.

Tato stránka je chráněna pomocí reCAPTCHA a platí zásady ochrany osobních údajů a smluvní podmínky společnosti Google.

Maximální velikost souboru, který můžete nahrát je: 3 MB. Můžete nahrát: image. Drop file here