Ingredience:
Korpus: 100 g ovesných vloček, 100 g máslových sušenek, 150 g másla, 1 lžíce holandského kakaa.
Náplň: 200 ricotty, 200 g mascarpone, 250 g plnotučného tvarohu, 140 moučkového cukru, 3 vejce, 2 lžičky vanilkového extraktu, 120 g čokolády, 12 zrnek kardamomu.
Postup:
- Na korpus rozdrtíme v mixéru vločky a sušenky. Máslo rozehřejeme a přilijeme k sušenkové směsi, přidáme kakao a promícháme.
- Dortovou formu o průměru 20 cm vyložíme pečícím papírem a dno vyložíme sušenkovou směsí a uhladíme.
- Korpus předpečeme 10 minut v troubě na 180 °C.
- Ve vodní lázni rozpustíme čokoládu. Zrnka kardamomu vyloupeme a ve hmoždíři rozdrtíme na jemný prášek. Vmícháme do rozpuštěné čokolády.
- V míse vyšleháme ricottu, mascarpone, tvaroh, cukr, vejce a vanilkový extrakt.
- 1/3 náplně oddělíme do menší misky a vmícháme rozpuštěnou čokoládu.
- Na předpečený korpus nalijeme nejprve světlou náplň a na ni čokoládovou. Vidličkou čokoládovou náplň lehce vmícháme do světlé náplně.
- Pečeme dál v troubě na 170 °C 40-45 minut.