Rubriky
Recepty Těstoviny & Brambory Saláty & Zeleninové

Batátová frittata

Ingredience:

1 středně velký batát, 2 středně velké červené cibule, 100 g choriza, 3 lžíce olivového oleje, 7 vajec, špetka muškátového oříšku, sůl, pepř, 1 čerstvá feferonka.

1 zelená paprika, 1 lžička citronové šťávy, sůl, pepř.


Postup:

  1. Batáty omyjeme a pokrájíme na tenké plátky (případně rozpůlíme, pokud jsou batáty velké) a povaříme ve vodě téměř do měkka.
  2. Cibuli oloupeme, rozpůlíme a nakrájíme na tenká půlkolečka. Na pánvi rozpálíme olej a cibuli restujeme na středním ohni, dokud není cibule zkaramelizovaná. Ke konci restování, přidáme na malé kousky pokrájené chorizo a orestujeme společně s cibulí.
  3. Vejce rozklepneme do mísy a trochu prošleháme. Přidáme muškátový oříšek, sůl a pepř a promícháme.
  4. Uvařené plátky batátu přidáme k orestované cibulce, promícháme a zalijeme rozšlehanými vejci. Pánev přiklopíme a na mírném/středním ohni smažíme asi 10 minut (podle výšky frittaty).
  5. Zelenou papriku nakrájíme na drobné kostičky, zakápneme citronovou šťávou, osolíme, opepříme a promícháme. Feferonku pokrájíme na drobné kousky.
  6. Hotovu frittatu posypeme feferonkou a podáváme s ochucenou zelenou paprikou.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.

Tato stránka je chráněna pomocí reCAPTCHA a platí zásady ochrany osobních údajů a smluvní podmínky společnosti Google.

Maximální velikost souboru, který můžete nahrát je: 3 MB. Můžete nahrát: image. Drop file here