Ingredience:
1 středně velký batát, 2 středně velké červené cibule, 100 g choriza, 3 lžíce olivového oleje, 7 vajec, špetka muškátového oříšku, sůl, pepř, 1 čerstvá feferonka.
1 zelená paprika, 1 lžička citronové šťávy, sůl, pepř.
Postup:
- Batáty omyjeme a pokrájíme na tenké plátky (případně rozpůlíme, pokud jsou batáty velké) a povaříme ve vodě téměř do měkka.
- Cibuli oloupeme, rozpůlíme a nakrájíme na tenká půlkolečka. Na pánvi rozpálíme olej a cibuli restujeme na středním ohni, dokud není cibule zkaramelizovaná. Ke konci restování, přidáme na malé kousky pokrájené chorizo a orestujeme společně s cibulí.
- Vejce rozklepneme do mísy a trochu prošleháme. Přidáme muškátový oříšek, sůl a pepř a promícháme.
- Uvařené plátky batátu přidáme k orestované cibulce, promícháme a zalijeme rozšlehanými vejci. Pánev přiklopíme a na mírném/středním ohni smažíme asi 10 minut (podle výšky frittaty).
- Zelenou papriku nakrájíme na drobné kostičky, zakápneme citronovou šťávou, osolíme, opepříme a promícháme. Feferonku pokrájíme na drobné kousky.
- Hotovu frittatu posypeme feferonkou a podáváme s ochucenou zelenou paprikou.