Rubriky
Recepty Pečivo

Biskupský bochník

Ingredience:

500 g hladké mouky, 250 ml horké vody, 150 ml jogurtu 3,5 % tuku.

8 g sušeného droždí, lžička třtinového cukru, 2 lžičky soli.

Olej a polohrubá mouka na vymazání formy.


Postup:

  1. Mouku prosejeme do mísy.
  2. V hrnečku smícháme vodu, sůl, cukr a droždí a necháme vše rozpustit. V mouce uděláme důlek, do kterého dáme jogurt a směs vody s přísadami. Vařečkou nebo lžicí promícháme a vypracujeme relativně řídké těsto. Propracováváme pouze vařečkou/lžící).
  3. Nádobu na biskupský chlebíček vymažeme olejem a vysypeme polohrubou moukou.
  4. Do takto připravené nádoby vylijeme těsto, poprášíme polohrubou moukou a necháme 1,5 až 2 hodiny vykynout na teplém místě.
  5. Rozpálíme troubu na 200 °C a poté stáhneme na 180 stupňů a vložíme formu s těstem.
  6. Pečeme 40-45 minut.
  7. Po vyjmutí z trouby vyklopíme a necháme vychladnout. 

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Tato stránka je chráněna pomocí reCAPTCHA a platí zásady ochrany osobních údajů a smluvní podmínky společnosti Google.

Maximální velikost souboru, který můžete nahrát je: 3 MB. Můžete nahrát: image. Drop file here