Ingredience:
500 g hladké mouky, 250 ml horké vody, 150 ml jogurtu 3,5 % tuku.
8 g sušeného droždí, lžička třtinového cukru, 2 lžičky soli.
Olej a polohrubá mouka na vymazání formy.
Postup:
- Mouku prosejeme do mísy.
- V hrnečku smícháme vodu, sůl, cukr a droždí a necháme vše rozpustit. V mouce uděláme důlek, do kterého dáme jogurt a směs vody s přísadami. Vařečkou nebo lžicí promícháme a vypracujeme relativně řídké těsto. Propracováváme pouze vařečkou/lžící).
- Nádobu na biskupský chlebíček vymažeme olejem a vysypeme polohrubou moukou.
- Do takto připravené nádoby vylijeme těsto, poprášíme polohrubou moukou a necháme 1,5 až 2 hodiny vykynout na teplém místě.
- Rozpálíme troubu na 200 °C a poté stáhneme na 180 stupňů a vložíme formu s těstem.
- Pečeme 40-45 minut.
- Po vyjmutí z trouby vyklopíme a necháme vychladnout.