Rubriky
Grilovací sezóna Recepty Obiloviny & Luštěniny Přílohy

Grilovaná polenta s parmazánem

Ingredience: (2 porce)

1 hrnek kukuřičné polenty, 30 g strouhaného parmazánu, sůl, olivový olej.


Postup:

  1. Kukuřičnou polentu uvaříme dle návodu. Dokud je polenta ještě teplá, vsypeme parmazán, osolíme a promícháme.
  2. Teplou směs přesuneme na menší plech vyloženým pečícím papírem. Uhladíme (vrstva by měla být cca 0,5-1 cm) a necháme zcela vystydnout, nejlépe v lednici.
  3. Poté vyjmeme i s papírem, papír sloupneme a polentu krájíme na trojúhelníčky.
  4. Na grilovací pánvi si rozehřejeme kapku olivového oleje a polentové kousky ogrilujeme z obou stran.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Tato stránka je chráněna pomocí reCAPTCHA a platí zásady ochrany osobních údajů a smluvní podmínky společnosti Google.

Maximální velikost souboru, který můžete nahrát je: 3 MB. Můžete nahrát: image. Drop file here