Rubriky
Recepty Dezerty & Sladké

Biskupský chlebíček

Ingredience:

Těsto: 4 ks vejce, 150g moučkového cukru, 120g změklého másla, 150g hladké mouky, 1/3 bal. prášku do pečiva, 50g nasekané hořké čokolády, 50g rozinek/brusinek, 50g kandovaného ovoce, 1 hrst nasekaných ořechů (lístkové, vlašské, para ořechy, mandle,..)

Poleva: 50g hořké čokolády, 50ml smetany na vaření


Postup:

  1. Změklé máslo utřeme s cukrem do světlé pěny. Poté do ní postupně zašleháme žloutky.
  2. Přisypeme ořechy, rozinky, kandované ovoce a čokoládu.
  3. Bílky ušleháme do tuhého sněhu.
  4. Do žloutkové směsi přisypeme mouku s práškem do pečiva a nakonec k lehce vmícháme našlehaný sníh. 
  5. Těsto nalijeme do silikonové formy a pečeme v předehřáté troubě asi 45 minut na 160 °C.
  6. Upečený chlebíček vyklopíme a necháme vychladnout.
  7. Ve vodní lázni rozpustíme čokoládu, přidáme smetanu a promícháme.
  8. Připravenou čokoládovou polevou potřeme chlebíček ze všech stran.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Tato stránka je chráněna pomocí reCAPTCHA a platí zásady ochrany osobních údajů a smluvní podmínky společnosti Google.

Maximální velikost souboru, který můžete nahrát je: 3 MB. Můžete nahrát: image. Drop file here