Rubriky
Předkrmy & Chuťovky Recepty Pečivo

Kynutý vánoční stromeček plněný cheddarovou omáčkou

Ingredience: 

300 g hladké mouky, 200 ml polotučného mléka, 20 g oleje, 20 g cukru krystal, 15 g soli, 8 g sušeného droždí, 1 lžička Oregano – drcené 30 g.

Olej na vymazání formy.

100 g Cheddarová omáčka 260 g.

1 vejce.

Výrobky použité v receptu


Postup:

  1. Mouku prosejeme do mísy.
  2. Mléko ohřejeme a promícháme s cukrem a droždím, aby se vše rozpustilo.
  3. V mouce uděláme důlek, do kterého olej a mléko s přísadami. Vařečkou nebo lžicí promícháme, osolíme a vypracujeme hladké těsto (ať už s pomocí robota nebo ručně).
  4. Mísu lehce vymažeme olejem, přemístíme do ní těsto a necháme ho na teplém místě kynout 1,5-2 hodiny.
  5. Po vykynutí těsto přemístíme na pracovní plochu a rozdělíme na 17 postejných dílů.
  6. Z každého dílu vytvoříme hladkou kuličku, ze které následné uděláme placičku.
  7. Pomocí menší skleničky (panáka) uděláme uprostřed každé placičky důlek, do kterého vložíme kousek ztuhlé cheddarové omáčky a zamotáme zpět do tvaru kuličky.
  8. Plech si vyložíme pečícím papírem a kuličky na něj poskládáme do tvaru stromečku (nebo samozřejmě i jiného libovolného tvaru).
  9. Přikryjeme utěrkou a necháme dalších 20-30 minut kynout.
  10. Mezitím si rozpálíme troubu na 200 °C.
  11. Po vykynutí potřeme stromeček rozšlehaným vejcem (potíráme po celém povrchu a lehce zajedeme i mezi jednotlivé kuličky, aby se při pečení spojily.
  12. Stromeček dáme do trouby a pečeme (bez ventilátoru) asi 35 minut, dokud není povrch zlatavý.

TIP: Jednotlivé kuličky utrhujeme a můžeme namáčet ještě do Dip z pečených paprik – Jemný 150 g. Kuličky mohou být i přílohou k salátu nebo jinému pokrmu.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Tato stránka je chráněna pomocí reCAPTCHA a platí zásady ochrany osobních údajů a smluvní podmínky společnosti Google.

Maximální velikost souboru, který můžete nahrát je: 3 MB. Můžete nahrát: image. Drop file here