Rubriky
Recepty Dezerty & Sladké

Blondies s mandlemi a kokosem

Ingredience:

200 g bílé čokolády, 320 g másla.

85 g polohrubé mouky, 300 g cukru, 1 lžička kypřícího prášku do pečiva, 5 vajec, 100 g mascarpone, 1 lžíce vanilkového extraktu, 1 lžíce likéru Amaretto, 100 g nasekaných mandlí, 20 g strouhaného kokosu.

70 g hořké čokolády na polití.


Postup:

  1. Máslo a bílou čokoládu pokrájíme na kousky, dáme do mísy a necháme ve vodní lázni rozehřát.
  2. Do jiné mísy dáme mouku, cukr, kypřící prášek, vejce, mascarpone, vanilkový extrakt, Amaretto, mandle a kokos. Vše vyšleháme a poté vmícháme rozpuštěnou čokoládou s máslem.
  3. Připravenou směs rovnoměrně vylijeme na plech (o velikosti cca 30×25 cm) vyložený pečícím papírem a pečeme v předehřáté troubě na 170°C asi 25 minut.
  4. Po upečení je povrch nazlátlý. Blondies necháme trochu vychladnout.
  5. Ve vodní lázni rozpustíme tmavou čokoládu a Blondies polijeme. Necháme zcela vychladnout v lednici.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.

Tato stránka je chráněna pomocí reCAPTCHA a platí zásady ochrany osobních údajů a smluvní podmínky společnosti Google.

Maximální velikost souboru, který můžete nahrát je: 3 MB. Můžete nahrát: image. Drop file here