Rubriky
Drůbeží maso Recepty Maso Těstoviny & Brambory

Bramborové noky s dipem s pečených paprik

Ingredience: (4 porce)

500 g bramborových noků, pokud byste si chtěli udělat domácí, můžete vyzkoušet např. Dýňové gnocchi.

300 g kuřecího masa (pečené/vařené), 100 g zakysané smetany, 50 g parmazánu.

100 g dipu z pečených paprik (k zakoupení zde: Dip z pečených červených paprik – pálivý 150 g nebo Dip z pečených červených paprik – jemný 150 g).

3 lžíce extra panenského olivového oleje, snítka bazalky.


Postup:

  1. Kuřecí maso si pokrájíme na menší kousky. Parmazán nastrouháme nahrubo.
  2. Bramborové noky dáme do vroucí vody a jakmile vyplanou napovrch, jsou hotové.
  3. Na pánvi rozpálíme olivový olej a přemístíme na něj bramborové noky. Noky zprudka opražíme do zlatohněda. Poté přidáme kuřecí maso a ještě orestujeme.
  4. Přidáme zakysanou smetanu a dip z pečených paprik. Promícháme, aby se všechno obalilo a smetana se propojila s dipem.
  5. Nakonec vmícháme nastrouhaný parmazán (můžeme si trochu nechat na ozdobu) a servírujeme na talíř ozdobené nasekanou bazalkou.

TIP: Je to rychlé a snadné. Stačí mít doma kousek zbylého drůbežího nebo i vepřového masa a náš paprikový dip 🙂 A pokud maso nemáte nebo jste vegetariáni, tato varianta bude chutná i bez masa!

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.

Tato stránka je chráněna pomocí reCAPTCHA a platí zásady ochrany osobních údajů a smluvní podmínky společnosti Google.

Maximální velikost souboru, který můžete nahrát je: 3 MB. Můžete nahrát: image. Drop file here