Ingredience: (4 porce)
Základ: 4 burgerové žemle, 4 plátky grilovacího sýra (halloumi, paneer aj.), olivový olej na potření.
Pórková salsa: 2 středně velké pórky, 1 lžíce dijonské hořčice, 2 lžíce bílého jogurtu, 1 lžíce octa, sůl, pepř.
Dohotovení: 4 vejce, 4 plátky slaniny, 4 lžíce Cibulové čatní (chutney) z červené cibule – Jemné 250 g.
Výrobky použité v receptu
Postup:
- Pórky očistíme, rozpůlíme a nakrájíme nadrobno. Dáme do mísy a přidáme hořčici, jogurt a ocet. Osolíme, opepříme a promícháme.
- Rozpálíme grilovací desku nebo kámen.
- Plátky sýrů potřeme olivovým olejem a dáme grilovat. Grilujeme z obou stran, aby byly opečené do zlaté nebo i tmavší barvy a byly křupavé.
- K sýrům přidáme opékat také plátky slaniny a vedle rozklepeme i vejce. Vejce sundáme z grilu, jakmile je bílek hotový a žloutek zůstává tekutý.
- Místo vejcí dáme opékat ještě žemle, které rozpůlíme a dáme řeznou stranou dolů. Pokud máme velkou grilovací plochu, můžeme je opékat od začátku, aby bylo vše hotové postejně.
- Poté můžeme zkompletovat burger.
- Na spodní část žemle naneseme vrstvu pórkové salsy, na ni položíme grilovaný sýr, položíme plátek slaniny a vejce. Vrchní část žemle potřeme cibulovým čatní a opatrně přiklopíme.
TIP: Pro velké milovníky sýrů doporučujeme dát do burgeru i dva plátky 🙂