Ingredience: (1 porce)
180 g uzeného nebo přírodního tofu, 2 lžičky Tofu koření 40 g, 1 lžička soli.
Extra panenský olivový olej.
Výrobky použité v receptu
Postup:
- Tofu rozkrojíme na tři stejně velké díly podélně, aby vznikly tři hranolky.
- V misce smícháme koření tofu a sůl a promícháme.
- Ve směsi koření tofu obalíme po všech stranách. Koření můžeme nechat na tofu vrstvu a trochu rukama přimáčknout.
- Obalené tofu lehce potřeme olivovým olejem a každý kousek napíchneme ho na grilovací jehlu (nebo špejli – ta je však potřeba předem alespoň hodinu namočit ve vodě, aby neshořela).
- Grilujeme na rozpáleném grilu z každé strany asi 2 minuty. Tofu musíme hlídat, aby se nespálilo, je hotové velmi rychle.
- Grilované tofu podáváme s oblíbeným salátkem a dipem.
TIP: Doporučujeme podávat s naším Dip z pečených paprik – Jemný 150 g nebo Salsa Rojo 330 g.