Ingredience: (8 ks)
550 g hladké mouky, 8 g sušeného droždí, 100 g bílého jogurtu, 2 lžičky cukru krystal, 1 lžička soli, 20 ml extra panenského olivového oleje, 250 ml vody.
1 vejce na potření, kmín na posypání.
Výrobky použité v receptu
Postup:
- Mouku prosejeme do mísy. Přisypeme k jedné straně droždí, cukr a římský kmín, k druhé straně sůl. Doprostřed dáme jogurt, olej a přilijeme vodu. Promícháme a zpracujeme hladké vláčné těsto.
- Těsto přendáme do olejem vytřené mísy a přikryjeme potravinářskou fólií a necháme 2 hodiny nakynout (těsto musí minimálně zdvojnásobit svůj objem).
- Poté těsto rozdělíme na osm stejných dílů a vyválíme z nich hladké bochánky.
- Bochánky přesuneme na plech vyložený pečícím papírem, přikryjeme utěrkou a necháme dalších 40 minut nakynout.
- Poté je potřeme rozšlehaným vajíčkem a třikrát nařízneme. Posypeme kmínem.
- Plech vložíme do trouby předehřáté na 230 °C a stáhneme teplotu na 200°C. Pečeme 25-30 minut.