Rubriky
Recepty Pečivo

Dalamánky

Ingredience: (8 ks)

550 g hladké mouky, 8 g sušeného droždí, 100 g bílého jogurtu, 2 lžičky cukru krystal, 1 lžička soli, 20 ml extra panenského olivového oleje, 250 ml vody.

1 vejce na potření, kmín na posypání.


Postup:

  1. Mouku prosejeme do mísy. Přisypeme k jedné straně droždí, cukr a římský kmín, k druhé straně sůl. Doprostřed dáme jogurt, olej a přilijeme vodu. Promícháme a zpracujeme hladké vláčné těsto.
  2. Těsto přendáme do olejem vytřené mísy a přikryjeme potravinářskou fólií a necháme 2 hodiny nakynout (těsto musí minimálně zdvojnásobit svůj objem).
  3. Poté těsto rozdělíme na osm stejných dílů a vyválíme z nich hladké bochánky.
  4. Bochánky přesuneme na plech vyložený pečícím papírem, přikryjeme utěrkou a necháme dalších 40 minut nakynout.
  5. Poté je potřeme rozšlehaným vajíčkem a třikrát nařízneme. Posypeme kmínem.
  6. Plech vložíme do trouby předehřáté na 230 °C a stáhneme teplotu na 200°C. Pečeme 25-30 minut.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Tato stránka je chráněna pomocí reCAPTCHA a platí zásady ochrany osobních údajů a smluvní podmínky společnosti Google.

Maximální velikost souboru, který můžete nahrát je: 3 MB. Můžete nahrát: image. Drop file here