Rubriky
Recepty Obiloviny & Luštěniny

Chilli con carne s chorizem a vejcem

Ingredience: (pro 4 osoby)

1 lžíce sádla/oleje, 1 velká cibule, 2 střední mrkve, 2 stonky řapíkatého celeru, 1 sladká kukuřice, 10 cm choriza, 1 plechovka fazolí mix ve slaném nálevu, 1 plechovka rajčat, 150 ml vody/vývaru.

3 lžíce barbecue omáčky, 1 lžička chilli pasty, 1 lžička celého koriandu, 1 lžička celého římského kmínu, sůl, pepř.

Čerstvý koriandr, čerstvé oregano.

4 vejce, 1 jarní cibulka.


Postup:

  1. Chorizo pokrájíme na menší kostičky. Na pánvi rozehřejeme sádlo a chorizo orestujeme.
  2. Všechnu zeleninu pokrájíme na stejně velké kostičky jako chorizo.
  3. Celý koriandr a kmín rozdrtíme ve hmoždíři a společně se zeleninou přidáme k chorizu a orestujeme na středním ohni asi minut.
  4. Když je zelenina měkká, přidáme barbecue omáčku a chilli pastu. Osolíme, opepříme.
  5. Přidáme fazole a pokrájená rajčata z plechovky. Přilijeme 150 ml vody (nebo vývaru pokud máme).
  6. Přidáme lístky ze šesti snítek oregana a vaříme směs na mírném ohni asi 20 minut, dokud nezhoustne. Poté vmícháme nasekaný koriandr (pouze měkké části). 
  7. Nakonec vytvoříme ve směsi čtyři důlky a do každého vyklepneme vajíčko. Mírně ho posolíme a opepříme. Přikryjeme pokličkou a necháme vajíčko dojít na mírném ohni (asi 10 minut).
  8. Jarní cibulku pokrájíme na kolečka a chilli corn carne ozdobíme.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.

Tato stránka je chráněna pomocí reCAPTCHA a platí zásady ochrany osobních údajů a smluvní podmínky společnosti Google.

Maximální velikost souboru, který můžete nahrát je: 3 MB. Můžete nahrát: image. Drop file here