Rubriky
Recepty Pečivo

Chlebík s dýňovými semínky

Ingredience:

500 g hladké mouky, 250 ml horké vody, 150 ml jogurtu 3,5 % tuku.

8 g sušeného droždí, 1 lžička třtinového cukru, 1,5 lžičky soli.

Olej a polohrubá mouka na vymazání formy.

1 vejce na potření, dýňová semínka na posypání.


Postup:

  1. Mouku prosejeme do mísy.
  2. Na kraj mouky nasypeme droždí, vedle cukr a sůl. V mouce uděláme důlek, do kterého dáme jogurt a přilijeme vodu. Zpracujeme vláčné těsto, které přendáme do mísy vymazané lehce olejem a necháme kynout 1 hodinu.
  3. Nádobu na biskupský chlebíček vymažeme olejem a vysypeme polohrubou moukou. Vykynuté těsto vytvarujeme do tvaru formy a vložíme ho do ní. Přikryjeme utěrkou a necháme kynout další 1 hodinu.
  4. Troubu rozpálíme na 200 °C.
  5. Nakynutý chléb podélně nařízneme ostrým nožem, potřeme rozšlehaným vajíčkem a posypeme dýňovými semínky.
  6. Formu s těstem vložíme do trouby a stáhneme na 180 stupňů.
  7. Pečeme 40-45 minut.
  8. Po vyjmutí z trouby vyklopíme a necháme vychladnout. 

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Tato stránka je chráněna pomocí reCAPTCHA a platí zásady ochrany osobních údajů a smluvní podmínky společnosti Google.

Maximální velikost souboru, který můžete nahrát je: 3 MB. Můžete nahrát: image. Drop file here